פריצה לרשתות מחשבים – צורת הלוחמה של המאה ה-21
אם עד היום חשבנו שמלחמות מתנהלות בעזרת כלי נשק ומטוסים, היום כולנו כבר יודעים שאין כל בעיה לנהל מלחמה דרך הרשת. פגיעה ברשתות כבר גבתה מחירים עזים ברחבי העולם ממגוון מוסדות וארגונים – בנקים, בתי חולים, משרדי מדינה, חברות מסחריות ועוד. לסוג הלחימה הזה אנו קוראים כיום לוחמת סייבר. מונח זה נשמע חדשות לבקרים באמצעי התקשורת ולא בכדי – זוהי דרך תקיפה שקטה מאוד אך יעילה מאוד שיכולה לעלות בנזקים כלכליים אדירים ואף בחיי אדם.
אילו סוגי לחימת סייבר קיימים?
ישנם מספר מצבים מוכרים של לוחמת סייבר:
- הדלפת מידע מסווג – האקרים בעלי אינטרסים פוליטיים, כלכליים ואחרים משתמשים ביכולותיהם בתחום המחשבים על מנת למצוא מידע מסווג של מגינות או של ארגונים ולהדליפו למי שיחפצו בו. הדבר עשוי לגרום לנזקים פוליטיים רבי משמעות, לגניבת פטנטים של חברות ועוד.
- פגיעה מכוונת ברשתות מחשבים – לוחמת סייבר כוללת בתוכה גם הכנסת וירוסים, סוסים טרויאנים וכדומה לרשתות מחשבים אשר גורמים להשבתתן. פגיעה מכוונת כזו יכולה לדוגמה להשבית רשת מחשבים של בית חולים, לגרום למחיקת נתונים על החולים ולהשבית מערכות הדמיה כך שיש יכולת פגיעה של ממש בחיי אדם.
- גניבה – במידה והתבצעה מתקפת סייבר על רשת של בנק או אתר לקניות באינטרנט, הפורצים עלולים להשיג מידע מלא על כרטיסי אשראי וחשבונות בנק. קל מאוד לדמיין איזה נזק כלכלי דבר כזה עושה.
היכנסו וצפו! התקפות הסייבר הגדולות בהיסטוריה:https://www.youtube.com/embed/Zl_BQoJqClM
ההתמודדות עם מתקפות הסייבר
כיום, ארגון משקיעים הון עתק על מנת לדעת כיצד להתמודד עם לוחמת סייבר פוטנציאלית. כיום קיימות למעשה אלפי חברות הייטק המציעות פתרונות הגנה ללוחמה זו. אם אתם בעלי חברה, מומלץ שתשקיעו את המשאבים הראויים להתקנת מערכות הגנת סייבר חדשניות ומקצועיות.